dsc_9895A verseny neve:
Légfegyveres Lövész Kupa

Postaverseny: Az egymástól távol eső területen működő szervezetek azonos versenyrendszerben történő, költség kímélő versenyeztetése. Ezeket a versenyeket minden induló szervezet maga rendezi meg, és az eredményekről jegyzőkönyvet vesznek fel. A jegyzőkönyveket meghatározott időre beküldik a rendező szervnek, ahol a beérkezett jegyzőkönyvek alapján értékelik a versenyt.

A verseny résztvevői:
A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) légfegyveres lőversenyt hirdet Házi Légfegyveres Lövész Kupa néven azon középiskolák és civil sportegyesületek részére, amelyek részt vesznek a Katonasuli, illetve a honvédelmi programban és vállalják, hogy székhelyükön, saját időbeosztásuk alapján megrendezik a versenyt.
Verseny szervezője: Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége

Területi lebonyolító: 39 M Lövész Egyesület

A verseny helyszíne: Martonvásár, Általános iskola tornaterme
Időpontja: 2017.02.11., érkezés 9:30-tól; versenykezdés 10:30-tól.
Nevezési határidő: 2017.01.30. 16 óra. A nevezés ingyenes.
Amennyiben nem rendelkeznek a jelentkezők saját légfegyverekkel, korlátozott számban biztosítani tudunk.

Nevezni a vargyur@gmail.com email címen lehet.

 

Versenyleírás

A verseny végrehajtásának módja:
A versenyre nevező iskola, szervezet önállóan saját székhelyén, vagy bérelt lőtéren hajtja végre a versenyt.

Versenyszám:
egyéni és 3 fős csapat verseny.

Verseny végrehajtása:
nyílt irányzékú légpuskával, légpisztoly lőlapra, álló testhelyzetben, 20 értékelt lövés. A 20 lövés javasolt lő ideje a próbalövésekkel együtt 30 perc. Próbalövés engedélyezése és végrehajtása a rendező szervezet hatáskörébe tartozik.

Öltözet:
Kesztyű kivételével, speciális lövészruha nem használható. Csizma és „surranó” nem engedélyezett. Farmer öltözet, sportruházat engedélyezett.

Technikai előírások:
– Fegyver: bármilyen rugós rendszerű, nyílt irányzékú, 4,5 mm köbméretű 4,5 kg-nál nem nehezebb légpuska használható,
– Lövedék:, 4,5 mm- lágy ólomból, vagy hasonló lágy anyagból készült lövedék, a verseny rendezősége azonos típusú lőszert mindenki számára biztosítja
– Lövő idő: próbalövésekkel együtt max. 30 perc
– Lőlap: légpisztoly lőlap

Egyéb:
– a házi versenyt a rendező hirdeti meg a székhelye szerinti középiskola, diákjai részére, női és férfi kategóriában, egyéni és csapat versenyszámban. Vegyes csapat férfi kategóriának számít!
– a házi verseny lebonyolításához szükséges lövedéket, lőlapot, kérésre a HOSOSZ biztosítja.
– a házi verseny eredményéről jegyzőkönyvet kell küldeni a HOSOSZ részére 2017. február 22-ig a hososz@citromail.hu e-mail címre.
– a jegyzőkönyv alapján a legeredményesebb férfi és női versenyzőt, utólag a HOSOSZ díjazza. A díjat az Országos Légfegyveres Lövész Kupa záró rendezvényen adja át a HOSOSZ.
– A házi versenyen, megfelelő átlageredményt (köregységet) elért férfi és női csapat meghívást kap a 2017. március 3-án, Budapesten, a SYMA Csarnokban megrendezésre kerülő Országos Légfegyveres Lövész Kupa rendezvényre.
Az Országos Légfegyveres Lövész Kupa rendezvényen nevezési díj nincs!

 

Erőt, egészséget!
Borzas